Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Sprejet je paket davčnih sprememb, ki bo vplival na napotene delavce – med drugim je določen spodnji prag zneska plače za neprekinjene napotitve, ki trajajo dlje kot 30 dni in pri katerih dnevne migracije ekonomsko niso smiselne (do 200 kilometrov). Pri tem so izključene napotitve nižje kvalificiranih delojemalcev v Slovenijo, s čimer se zagotavlja zaščita pred negativnimi vplivi na trg dela. Z začetkom prihajajočega leta nas na področju napotitev in službenih potovanj čaka kar nekaj sprememb, saj se s 1. januarjem začne uporabljati novi Zakon o čezmejnem izvajanju storitev, v veljavo pa stopi tudi Pravilnik o obrazcu vloge za izdajo potrdila A1, ki določa vsebino elektronske vloge za izdajo slednjega.
Zakon o inšpekciji dela daje več pristojnosti inšpektorjem, če ugotovijo neustreznost pri obračunu in plačilu plač in prispevkov. Zakona o urejanju trga dela ureja spremembe na področju volonterskih pripravništev in študentskega dela.
Obdavčitev normirancev ostaja enaka – 80 % normirani odhodki in davek 19 % (gospodarske družbe) in 20 % (samostojni podjetniki).
Zavezanec bo moral izstopiti iz sistema normirancev, če bo njegovo povprečje prihodkov dveh zaporednih preteklih davčnih obdobij presegalo znesek 150.000 evrov. Zavezanec tako lahko ostane v sistemu, če ima v dveh zaporednih davčnih obdobjih skupno do 300.000 evrov prihodkov, torej kljub prekoračitvi letnih prihodkovnih pragov.
Za ugotavljanje davčne osnove se bodo pri ugotavljanju višine prihodkov seštevali prihodki zavezanca in njegovih povezanih oseb in tudi tistih, ki imajo registrirani popoldanski s. p.

Komentarje lahko dodajo le naročniki.

Naročite priročnik Knjižbe za računovodje:

e prirocnik

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font