Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Težave pri vodenju računovodstva za društva

Pri ustanavljanju in vodenju poslovanja in računovodstva v društvih se pojavljajo naslednji problemi:

  • opredelitev pridobitne in nepridobitne dejavnosti, saj morajo društva svojo pridobitno dejavnost opredeliti v skladu s standardno klasifikacijo dejavnosti. Društva morajo poleg svoje osnovne šifre 94 - Dejavnost članskih organizacij dodati še šifro dejavnosti, ki jih društva opravljajo kot pridobitna. To pomeni, da morajo društva takšno dejavnost opredeliti v svojem ustanovitvenem aktu. Tista društva, ki se ustanavljajo, morajo takšno opredelitev opredeliti že ob registraciji društva,
  • društvo ima lahko podružnice zato lahko ima dva zastopnika,
  • z javno objavo letnih poročil, ki se oddajo na AJPES, so podatki javno objavljeni in izvajanje nadzora lahko opravlja tržni inšpektorat. 

V Sloveniji je množica prostovoljnih društev (več kot 20.000, kot so: upokojenska, lovska, športna, turistična, gasilska, kulturna, planinska ipd.), ki delujejo na podlagi prostovoljnega dela članov in katerih glavni namen je druženje, tradicija, skupno vaško življenje in reševanje skupnih težav.

Brezplačni elektronski potni nalogi

obracun potnih stroskov m

Registriranim uporabnikom so na razpolago brezplačni elektronski obrazci za potne naloge.

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font