Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Davčni vidik vodenja evidenc na kmetijah

Tujim kmetom, ki prodajajo svoje kmetijske pridelke slovenskim zavezancem za DDV, se ni treba registrirati za davčnega zavezanca v Sloveniji, saj plačujejo dajatve po načelu katastrskega dohodka, enako kot to plačujejo slovenski kmetje.

Med davčne zavezance sodijo:

– kmetje, ki imajo v zadnjem koledarskem letu v okviru kmečkega gospodinjstva več kot 7.500 evrov katastrskega dohodka in jim ID-številko za DDV po uradni dolžnosti izda davčni organ in ne morejo dobiti dovoljenja za pavšalno nadomestilo,

Prodaja se lahko v takšnih količinah, ki jih kmet pridela sam na svojem kmetijskem gospodarstvu. Ni določenega limita, saj morajo biti vsi pridelki last kmeta in kmet ni prodajalec.

Osnovno predpisano pravilo ugotavljanja davčne osnove je, da se dobiček ugotovi kot razlika med prihodki in odhodki, ki nastanejo v davčnem letu, ki je enako koledarskemu letu.

Brezplačni elektronski potni nalogi

obracun potnih stroskov m

Registriranim uporabnikom so na razpolago brezplačni elektronski obrazci za potne naloge.

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font