Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Blagajniško poslovanje in obračun potnih nalogov

Pravilnik o blagajniškem poslovanju

Rabila bi vašo pomoč pri naslednjem primeru:

Naša zaposlena je bila v Novo Gradiško na Hrvaško:
Odhod: 04.05.2016 ob 15:20
Prihod: 05.05.2016 ob 20:00

Organizirano je imela nočitev z zajtrkom in drugi dan malico.

Vnesla si je dnevnice tako kot je navedeno spodaj:
1. Dan : zajtrk
2. Dan: kosilo (obrok so imeli organiziran ob 16h)

potni stroski dnevnice

Prosim vas, za vašo presojo kaj je prav:

Da se v prvem dnevu odbije -45% (zajtrk in kosilo) – v tem primeru bi ji pripadala dnevnica v znesku 17,60 EUR

Ali je prav, da bi odbitek upoštevali v drugem dnevu? Vendar v drugem dnevu ostane 4 ure potovanja in dnevnica se za ta čas ne obračuna – v tem primeru bi dobila povračilo za dnevnico v znesku 28,80 EUR.

Skupina Primer, s sedežem v Zagrebu, v sklopu projektov, realizira tudi projekt Zdravo telo in duh, v sklopu dobre in učinkovite prakse z zaposlenimi.
Prejeli smo tudi nagrado 2. najboljši HRM projekt na tradicionalni HRM konferenci, yy.xx.zzzz v Ljubljani.

Prosimo za pojasnilo, ali se poti v sklopu tega projekta, stroški povezani s prijavo na tekmovanja (gorivo, cestnine, prijavnine...) lahko upoštevajo kot stroški službenega potovanja.

Primer:
Dne 02.06.2016 so se naši zaposleni udeležili B2B Run teka v Rijeki, v sklopu zgoraj navedenega projekta.
Na pot so se peljali s službenimi vozili, iz Ljubljane oz. Izole do Rijeke, in s tem povzročili stroške goriva, cestnine, parkirnine.
Za pot si vnesli potni nalog. Se lahko te stroške upošteva kot strošek službenega potovanja?
Bi to lahko smatrali kot reklamiranje podjetja?

Delavec, ki je zaposlen v družbi Zajček, d.o.o., je bil na službenem potovanju, kjer si je za službene potrebe kupil strokovno literaturo. Strokovno literaturo je plačal v gotovini, ob vrnitvi domov je račun predložil na blagajno, kjer so mu gotovino tudi izplačali. Cena strokovne literature je bila 48 € z vključenim 9,5 % obračunanim DDV.

Samostojni podjetnik, ki ni zavezanec za DDV, je izstavil račun za opravljeno storitev kupcu iz države članice EU, ki je zavezanec za DDV, v vrednosti 12.000 evrov. Plačilo je dobil nakazano na svoj poslovni račun.

Samostojni podjetnik, ki je zavezanec za DDV, je izstavil račun za prodane gotove proizvode kupcu iz države članice EU, ki je davčni zavezanec za DDV. Gotovi proizvodi ostanejo na območju Slovenije, zato mora obračunati 22-odstotni DDv. Na vrednost prodanih gotovih proizvodov mora obračunati slovenski DDV.

Samostojni podjetnik, ki je zavezanec za DDV, je izstavil račun za opravljeno storitev kupcu iz države članice EU, ki je končni potrošnik (ali davčni nezavezanec za DDV), v vrednosti 12.000 evrov. Obračunati mora slovenski 22-odstotni DDV. Plačilo je dobil nakazano na svoj poslovni račun.

Samostojni podjetnik, ki je zavezanec za DDV, je izstavil račun za opravljeno storitev kupcu iz države članice EU, ki je tudi zavezanec za DDV, v vrednosti 12.000 evrov. Plačilo je dobil nakazano na svoj poslovni račun.

Samostojni podjetnik, ki je zavezanec za DDV, je izstavil račun za prodano trgovsko blago kupcu v Sloveniji, v vrednosti 18.300 evrov z vključenim 22-odstotnim DDV. Zaloge trgovskega blaga vodi po nabavni ceni, ki je 12.000 evrov. Plačilo je dobil z menico, ki je bila uspešno unovčena.

Samostojni podjetnik, ki ni zavezanec za DDV, je izstavil račun fizični osebi (občanu) za prodane gotove proizvode v vrednosti 1.220 evrov. Lastna cena prodanih gotovih proizvodov je 800 evrov. Plačilo je dobil v gotovini, ki jo je položil na svoj poslovni račun.

Brezplačni elektronski potni nalogi

obracun potnih stroskov m

Registriranim uporabnikom so na razpolago brezplačni elektronski obrazci za potne naloge.

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font