Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Gostinstvo

Dobavitelj gostinskemu podjetju ob dobavi pijače na računu tudi evidenčno (samo količinsko) prikaže vračljivo embalažo, in sicer:

  1. zaboje, in

  1. steklenice.  

Ob letnem popisu pijač so ugotovili, da manjkajo trije zaboji vina. Za primanjkljaj obremenijo odgovornega delavca. Obremenijo ga po knjigovodski vrednosti 100 € in obračunanim 22-odstotnim DDV.

Izhajamo iz podatkov v primeru 3, le da je v tem primeru dejanski primanjkljaj nižji od vsakomesečno predvidenega, in sicer znaša dejanski primanjkljaj 1.000 €.

V gostinskem lokalu imajo pravilnik o kalu in tako vsak mesec vračunavajo kalo v višini 100 € (12 mesecev). Konec leta ob popisu ugotovijo primanjkljaj materiala v višini 1.500 €. Primanjkljaj presega normalnega, zato konec leta od presežnega primanjkljaja plačajo davek na dodano vrednost.

Gostinski lokal kupi za potrebe kuhinje solato in krompir od kmeta, ki ima pravico do pavšalnega nadomestila (8 %) v neto vrednosti 2.000 € (od tega je vrednost solate 150 €). Solato takoj porabijo, zato je tudi ne evidentirajo preko kontov zalog, krompir uskladiščijo in ga postopoma prenašajo v stroške glede na dejansko porabo.

Brezplačni elektronski potni nalogi

obracun potnih stroskov m

Registriranim uporabnikom so na razpolago brezplačni elektronski obrazci za potne naloge.

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font