Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Najemi

Družba Zajček d. d. želi razširiti svojo proizvodnjo, zato potrebuje stroje, s katerimi bodo lahko proizvajali več in boljše izdelke za trg. Družba nima dovolj denarnih sredstev, zato se odloči in kupi stroje na finančni najem pri podjetju, ki se ukvarja z oddajanjem opreme v najem. To podjetje pa kupi opremo pri proizvajalcu. V pogodbi o finančnem najemu so naslednja določila:

Družba Zajček d. d. je kupila opremo v vrednosti 80.000 € brez vključenega 22-odstotnega DDV, prodajalec jim je ob nakupu nudil 15 % popust. Opremo jim je zaradi likvidnostnih težav prodal in jo vzel nazaj v triletni poslovni najem. Prodajna vrednost, ki je enaka pošteni vrednosti opreme, je 80.000 € brez vključenega 22-odstotnega DDV, letna tržna najemnina pa znaša 28.000 € brez vključenega 22-odstotnega DDV.

Družba Vihar d. o. o. je pri družbi Zajček d. d. najela za 3 leta opremo, katere pričakovana doba koristnosti je 6 let. Nabavna vrednost opreme pri družbi Zajček d. d. je 60.000 € brez vključenega 22-odstotnega DDV. Najemnik prejme račun za plačilo najemnine po najemni pogodbi za eno leto vnaprej in jo tudi plača. Letni znesek najemnine je 9.600 € z vključenim 22-odstotnim DDV.

Brezplačni elektronski potni nalogi

obracun potnih stroskov m

Registriranim uporabnikom so na razpolago brezplačni elektronski obrazci za potne naloge.

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font