Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Obračun DDV

Nabavili smo stroj v vrednosti 100.000,00 evra + 22 odstotni DDV (22.000,00 evra). Amortizirali smo ga v višini 60.000,00 evra. V tretjem letu uporabe stroja se je pokvaril. Od pooblaščenega serviserja smo dobili dopis, da je popravilo neekonomično. Stroj smo odpisali, izločili iz uporabe in ga nismo odpeljali na odpad.

Nabavili smo stroj v vrednosti 100.000,00 evra + 22--odstotni DDV (22.000,00 evra). Amortizirali smo ga v višini 60.000,00 evra. V tretjem letu uporabe stroja se je pokvaril. Od pooblaščenega serviserja smo dobili dopis, da je popravilo neekonomično. Stroj smo odpisali, izločili iz uporabe in ga nismo odpeljali na odpad.

Družba Vihar, d. o. o., ki je zavezanka za davek na dodano vrednost in ima IDDDV, je prejela račun od organizatorja iz Nemčije za kotizacijo seminarja, ki se ga je udeležil zaposleni v vrednosti 833 evrov z vključenim 19-odstotnim davkom na dodano vrednost. Račun je družba Vihar, d. o. o. plačala in do 30. septembra tekočega leta za preteklo leto prek sistema eDavki predložila zahtevek za vračilo plačanega nemškega davka na dodano vrednost, ki je 133 evrov.

Zavezanci za davek na dodano vrednost (v nadaljevanju DDV) morajo voditi evidence, ki so predpisane v Zakonu o davku na dodano vrednost. Davčni zavezanci so v okviru knjigo-vodstva dolžni zagotoviti podatke o vstopnem in obračunanem DDV v davčnem obdobju. Evidentiranje vstopnega DDV je na analitičnih kontih 160, evidentiranje obračunanega DDV na analitičnih kontih 260. Obveznost za plačilo se prikaže na analitičnem kontu 260 s tem, da se terjatev za vračilo DDV evidentira na analitičnem kontu 160.

Brezplačni elektronski potni nalogi

obracun potnih stroskov m

Registriranim uporabnikom so na razpolago brezplačni elektronski obrazci za potne naloge.

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font