Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me
Božičnico ni nujno izplačati v denarju, saj jo lahko delodajalec izplača tudi v obliki bonov ali izdelkov ali drugače. V vsakem primeru obračuna in izplačila je božičnica obdavčena s prispevki (22,1-odstotkov iz bruto in 16,1-odstotkov na bruto) in povprečna akontacija dohodnine. 
Z davčnega vidika je tako vseeno, kako izplačate nagrado – ali na TRR ali v obliki materialnih stvari, za vsa izplačila velja enaka davčna obravnava.
 
Vrednost izdelkov, ki jo izplačate v obliki božičnice morate ovrednotite v obliki primerljive tržne cene.
 
Pazite:  Nekatera podjetja ob koncu leta nagrade poračunajo v obliki višine regresa za prehrano ali povračil prevoza na in iz dela, ki ga obračunajo, v manjši vrednosti in plačajo med letom svojim zaposlenim. To pomeni do višine do Uredbe.
 
Pozor: Nikakor ob koncu leta, v obliki nagrade, ne poračunavajte nižjo vrednost višine regresa za prehrano ali prevoza na delo in z dela. Takšni obračuni in izplačila FURS obravnava kot izplačilo, ki je obdavčeno z vsemi prispevki  in dohodnino. 
 

Komentarje lahko dodajo le naročniki.

Naročite priročnik Knjižbe za računovodje:

e prirocnik

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font