Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Obračun mesečne nagrade ne sme preseči 172 evrov od katere vrednosti je treba obračunati prispevek za zdravstvo po stopnji 6,36 %. Bruto znesek nagrade, zmanjšan za neobdavčeni znesek nagrade in za prispevek za zdravstvo je predmet obdavčitve, zato se v tem primeru akontacija dohodnine ne obračuna.
Prispevek sicer prikažete v polju 313 in ga upoštevate kot zmanjšanje davčne osnove.
Kot delodajalec morate za vsakega dijaka za primer nesreče pri delu plačati še mesečni prispevek 4,62 evrov za zdravstvo, šola pa letni prispevek 9,70 evrov za invalidnost. Če plačate prispevek za invalidnost delodajalec, lahko zahtevate vračilo od šole.

Komentarje lahko dodajo le naročniki.

Naročite priročnik Knjižbe za računovodje:

e prirocnik

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font