Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Imamo male davčne zavezance, ki kupujejo nepremičnine prodane z DDV. Mali davčni zavezanci za DDV nimajo pravice do odbitka DDV in ga zato vključijo v povečanje nabavne vrednosti nepremičnine. V kasnejših letih preidejo mali davčni zavezanci v zavezance za DDV in imajo pravico, da si poračunajo vstopni DDV ob nakupu nepremičnine.

20-letno obdobje (nepremičnine) oz. 5-letno obdobje (oprema) začne teči z začetkom uporabe. To je davčno obdobje v katerem je bil opravljen odbitek vstopnega DDV. Odbitek se ne popravi, če znaša razlika do 10 €.

Komentarje lahko dodajo le naročniki.

Preizkusite digitalno izdajo priročnika:

e prirocnik

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font