Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Del plače za poslovno uspešnost, ki ureja delovna razmerja je izplačan enkrat v koledarskem letu vsem upravičenim delavcem hkrati, če:

• imajo vsi delavci pri delodajalcu pravico do izplačila dela plače za poslovno uspešnost in je pravica do izplačila dela plače za poslovno uspešnost ter merila za njegovo izplačilo določena v splošnem aktu (pogodbi o zaposlitvi, internih aktih, kolektivne pogodbe) delodajalca, s katerim so delavci vnaprej seznanjeni.

Delodajalci lahko obračunajo in izplačajo delojemalcem nagrado za poslovno uspešnost. Višina je odvisna od odločitve delodajalca, kolektivne pogodbe, internih aktov. Z davčnega vidika se obračunajo do višine povprečne bruto plače v RS prispevki za socialno in pokojninsko zavarovanje, tako, delodajalca (16,1-odstotkov) in delojemalca (22,1-odstotkov).

V primeru, da je obračun večje, se nad razliko obračuna povprečna stopnja dohodnine.
Izplačilo je lahko enkrat letno in da je izplačano vsem delojemalcem. Višina ni pogoj, da je enaka za vse zaposlene.

Komentarje lahko dodajo le naročniki.

Naročite priročnik Knjižbe za računovodje:

e prirocnik

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font