Založba Forum Media - e-Ravnatelj

Prijavite se v svoj račun

Prijavite se v svoj račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomi si me

Ugotavljanje davčne osnove na podlagi normiranih odhodkov

Zavarovalna osnova od katere se plačujejo prispevki za pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje samostojnega podjetnika (nosilca dejavnosti) se določi na podlagi zadnje odločbe o davku iz dejavnosti, oziroma zadnjega obračuna akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z oprav-ljanjem dejavnosti:

Malim davčnim zavezancem ni potrebno voditi poslovnih knjig po sistemu enostavnega ali dvostavnega knjigovodstva, če izpolnjuje pogoje, da lahko ugotavlja davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov. Pogoji, ki jih pri tem mora zavezanec izpolnjevati, so našteti v Zakonu o dohodnini v 48. členu. Ti pogoji so:

Brezplačni elektronski potni nalogi

obracun potnih stroskov m

Registriranim uporabnikom so na razpolago brezplačni elektronski obrazci za potne naloge.

Založba Forum Media d.o.o.

Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

E-pošta: info@zfm.si
Telefon: 02 250 18 00

Tukaj smo za vas!
Pon. – čet.: 08.00 – 16.00, pet.: 08.00 – 15.00

Založba Forum Media je del skupine
FORUM MEDIA GROUP

Predstavitev portala

Prednosti

Priročnik računovodski praktikum je edinstven pripomoček za računovodje, ki vam omogoča, da do ključnih informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli. Najdete jih v priročniku računovodski praktikum v tiskani obliki in na spletnem portalu Računovodski praktikum. Naročniki digitalne izdaje pa na spletnem portalu dodatno dostopate še do digitalne izdaje priročnika. Obsežne vsebine vam omogočajo stalno informiranost, poznavanje novosti in pregled nad zakonskimi zahtevami.

Strokovna urednica

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Avtorica je leta 1988 diplomirala iz poslovnih financ, leta 1992 je pridobila naziv magistra znanosti na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2015 pa je doktorirala na Fakulteti za management v Kopru ...

Navodila za uporabo

Naročite se na novice

smaller font reset font larger font