Dodatna sredstva EU za spodbude podjetjem na obmejnih problemskih območjih

25. 2. 2021

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila dodatna sredstva EU za javni razpis za spodbude za ponovni zagon poslovanja podjetij v obmejnih problemskih območjih, ki ga izvaja gospodarsko ministrstvo. Po novem je za razpis namesto devet milijonov na voljo 14,2 milijona evrov, nekaj nad 10,5 milijona evrov je sredstev EU.

Skupna višina sredstev se je tako s prvotnih 5 milijonov evrov povečala na dobrih 14,2 milijona evrov. Z dodatnimi sredstvi bodo podprti projekti, ki so v času razpisa dosegli prag za sofinanciranje. Sprememba javnega razpisa bo omogočila podporo večjemu številu podjetij, kar bo dodatno prispevalo k blaženju posledic epidemije COVID-19 in h krepitvi odpornosti gospodarstva.

Javni razpis podpira ponovni zagon podjetij in omogoča ohranitev obstoječih delovnih mest v obmejnih problemskih območjih v Sloveniji. Predmet javnega razpisa je zagotavljanje finančne podpore za ponovni zagon poslovanja podjetij v obliki nepovratne pomoči za naložbe, zunanje storitve in plače. Razpis omogoča ponovni vstop na trg, izboljšanje uspešnosti delovanja v primerjavi s kriznim obdobjem ter ohranitev konkurenčnosti na domačih, čezmejnih in tujih trgih.

Zaradi velikega izkazanega interesa prijaviteljev so bila s spremembo odločitve o podpori odobrena obsežna dodatna sredstva za izvedbo razpisa.

VIR:GOV.SI

Nazaj

s