Pohištvo, pisarniška oprema, ki niso davčne olajšave

Pohištvo - vse vrste pohištvene opreme delovnih oz. poslovnih prostorov, omare, mize, stoli, police, regali, sedežne garniture, klubske mize, ležišča, obešalniki. Ni važno iz kakšnega materiala je pohištvo izdelano.

Za nakup pohištva ni možno uveljaviti olajšave ne glede, v katerem prostoru se pohištvo nahaja ali za kakšen namen se uporablja (pohištvo za opremo pisarn, skladišč, proizvodnih obratov, delavnic, prodajnih, reprezentativnih in drugih poslovnih prostorov, pohištvena oprema za trgovine, lekarne, laboratorije, knjižnice, pohištvo in nastanitvena oprema za gostinske obrate, hotele itd.)

Pisarniška oprema – je tudi druga oprema (npr. naprave, pripomočki, stroje in drugi predmeti), ki se uporablja za opravljanje dejavnosti v pisarnah oziroma za pisarniško poslovanje, kot so: kopirni stroj, faks, telefoni, rezalniki papirja, itd.).

Podobno kot pri pohištvu tudi za nakup pisarniške opreme olajšave ni možno uveljavljati ne glede na to, v katerem prostoru se pisarniška oprema nahaja oziroma za kakšen namen se uporablja.

V objekt oziroma med vgrajene inštalacije in tehnološke naprave, ki so del objekta, se ne štejejo naprave, ki po osnovni funkciji ne služijo delovanju oziroma funkcionalnosti objekta, temveč neposrednemu opravljanju dejavnosti v objektu.

To je oprema, ki je predmet olajšav po 55.a členu ZDDPO-2, kot so:

- inštalacije, oprema in tehnološke naprave, ki so sestavni del objekta in so namenjene neposrednemu in posrednemu delovanju objekta.

Nazaj

s