Na pogajalski seji tudi o možni drugačni ureditvi dodatka za delo v rizičnih razmerah

18. 11. 2021

V sredo, 7. 11. 2021, sta se na pogajalski seji sestali pogajalska skupina Vlade RS in pogajalska skupina reprezentativnih sindikatov javnega sektorja.

Vladno pogajalsko stran je vodil minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Na dnevnem redu so bile naslednje točke:

  1. Poročilo o delu delovne skupine za obravnavo pojasnil MJU v zvezi s povračili stroškov in drugimi prejemki,
  2. Poročilo o delu delovne skupine za pripravo strokovnih podlag za usklajevanje plačnih razredov, izhajajoč iz delovnih mest, ki so v spodnji tretjini plačne lestvice,
  3. Predlog drugačne ureditve dodatka za delo v rizičnih razmerah (Predlog Aneksa št. 13 h Kolektivni pogodbi za javni sektor, poslan dne 5. 9. 2021).

Na dnevni red je bila na seji uvrščena tudi točka 4, v okviru katere je predstavnik Ministrstva za zdravje predstavil pred dnevi parafiran sporazum med vlado in reprezentativnima sindikatoma s področja zdravstva in socialnega varstva o nujnih ukrepih na področju plač, ki bo po podpisu aneksov k področnima kolektivnima pogodbama okoli 35.000 zaposlenim prinesel višje plače.

Pod točko »razno« so pogajalci razpravljali med drugim tudi o možnostih za celovito ureditev dela na domu v javnem sektorju ter o izvajanju Sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev iz leta 2018 v delih, ki se tičejo financiranja javnega zavoda RTV Slovenija, standardov in normativov za področje zdravstva in socialnega varstva in uredbe za vojsko. 

Upoštevaje epidemiološko situacijo v Republiki Sloveniji je seja pogajalske komisije potekala v spletni obliki.
Naslednja pogajalska seja bo predvidoma sklicana v začetku decembra. O natančnem datumu se bosta pogajalski strani še naknadno dokončno uskladili.

VIR:GOV.SI

Nazaj

s