Na seji pogajalske komisije med drugim tudi o možnosti zamika plačilnega dneva

10. 2. 2021

Danes je potekala seja pogajalske komisije, ki jo je vodil minister za javno upravo in vodja vladne pogajalske skupine Boštjan Koritnik.

Predstavniki vlade in reprezentativnih sindikatov javnega sektorja so razpravljali o naslednjih točkah:

  • Sprememba izplačilnega dneva za plače pri proračunskih uporabnikih s predlogom Aneksa h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji,
  • Pregled zavez iz Dogovora o plačah in drugih stroških dela v javnem sektorju in sklenjenih sporazumov o razrešitvi stavkovnih zahtev sindikatov javnega sektorja s časovnico usklajevanj oziroma pogajanj s sindikati javnega sektorja za njihovo realizacijo ter izhodišča za pogajanja glede odprave varčevalnih ukrepov na področju povračil stroškov in drugih prejemkov in
  • Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela.

Glede spremembe izplačilnega dneva za plače izmenjave mnenj sogovorniki niso zaključili, saj se je izpostavila potreba po pridobitni nekaterih dodatnih informacij.

Nato so se podrobneje posvetili nerealiziranim zavezam iz Dogovora ter izhodiščem za pogajanja glede odprave varčevalnih ukrepov na področju povračil stroškov in drugih prejemkov. Dogovorili so se, da bo sindikalna stran podala pisne pripombe in dopolnitve k vladnemu gradivu o nerealiziranih zavezah ter tudi dopolnitev vsebin k naboru varčevalnih ukrepov.

Pogajanja se bodo nadaljevala v ponedeljek, 15. februarja 2021.

VIR:GOV.SI

Nazaj

s