Sprememba Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini

01. 10. 2021

Vlada Republike Slovenije je izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvi Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini in jo objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Predlog Uredbe o spremembah in dopolnitvi Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini je posledica spremembe indeksov življenjskih stroškov. V skladu z Uredbo o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini uskladitev indeksov življenjskih stroškov sprejme vlada na predlog ministra za zunanje zadeve, tako da se indeksi življenjskih stroškov uskladijo 1. februarja, 1. junija in 1. oktobra. Indeksi življenjskih stroškov za posamezni kraj temeljijo na indeksih življenjskih stroškov OZN in se določijo upoštevajoč metodologijo določanja življenjskih indeksov iz te uredbe, to je z določitvijo geometričnega povprečja zadnjih šestih objavljenih indeksov življenjskih stroškov OZN. Novi indeksi iz uredbe se prvič uporabijo pri obračunu plače za mesec oktober 2021. 

S predlagano dopolnitvijo uredbe se določa limit za povračilo stroškov nastanitve za javnega uslužbenca za delo v tujini za mesto Milano (Italija), kjer je bil decembra leta 2020 odprt Generalni konzulat RS v Milanu in za mesto Seul (Republika Koreja), kjer je aprila 2021 bilo odprto Veleposlaništvo v Republiki Koreji. 

Vir: Ministrstvo za javno upravo

Nazaj

s