Vlada določila upravičence do donacij za leto 2021

01. 10. 2021

Vlada je danes sprejela Sklep o določitvi upravičencev do donacij za leto 2021, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije.

Davčni zavezanci, ki so rezidenti Slovenije, lahko skladno z Zakonom o dohodnini in na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 zahtevajo, da se do 1 % dohodnine nameni za financiranje upravičencev do donacij.

Upravičenci do donacij iz dohodnine za posamezno leto so nevladne organizacije, politične stranke, reprezentativni sindikati ter registrirane cerkve in druge verske skupnosti, ki na dan 31. decembra prejšnjega leta izpolnjujejo pogoje iz Zakona o dohodnini. V skladu z Zakonom o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 pa so, ne glede na Zakon o dohodnini, upravičenci za leto 2021 tudi nevladne organizacije, ki so delovale na dan 31. decembra 2020 in so imele na dan 31. marca 2021 status nevladne organizacije v javnem interesu.

Ministrstvo za finance je na podlagi prejetih podatkov ter po prejetih pripombah ministrstev v postopku medresorskega usklajevanja pripravilo seznam upravičencev do donacij za leto 2021. 

Vir: Ministrstvo za finance

Nazaj

s